.yt-box-single-post { padding-right: 10px; padding-left: 10px; } دشتی خوانی و مداحی ترحیم بانی در اردستان با نوای محمد صادق کاظمی 09132054876
دشتی خوانی و مداحی ترحیم با نی در نجف آباد

دشتی خوانی و مداحی ترحیم بانی در اردستان با نوای محمد صادق کاظمی 09132054876

07:00630

مداحی ترحیم در اردستان با اکوی رایگان با نوای محمد صادق کاظمی09132054876

مداحی ترحیم بانی در اردستان معمولا در کنار مزار انجام میشود . شعر و تصنیف خوانی در مداحی ترحیم با نی در اردستان اردستان پنج آرامستان و قبرستان دارد که معمولا مردم عصر پنجشنبه ها جهت قرائت فاتحه برای اموات در آرامستانهای حضور دارند و یادی از گذشتگان میکنند. پنج آرامستان اردستان شامل مقبره شهدا ، قبرستان محله کبودان ، قبرستان محله راهمیان ، قبرستان محله بازار و مون عرب ، قبرستان محله محال و فهره میباشد.

مردم مهربان و مهمان نواز اردستان استقبال خوبی از مداحی ترحیم با نی میکنند و از ابتدا تا انتهای مجلس ترحیم حضور دارند.اجرای مداحی ترحیم با نی در اردستان در سالهای اخیر بیش از پیش شده است چون مردم اردستان هنرمند و پیشینه تاریخی خوبی دارند.

در مجالس ترحیم بیشتر مردم علاقه به عزاداری با خواندن اشعار به صورت دشتی خوانی دارند تا بهتر بتوانند عزاداری کنند و جلسه ی  محزون و غم انگیزی داشته باشند

دشتی خوانی در اصل مربوط به منطقه ی دشتستان واقع در بوشهر است که  مورد توجه بیشتر مردم قرار گرفته است.

دشتی خوانی و مداحی ترحیم بانی در اردستان موجب توجه و اندوه همه ی شنوندگان می شود و حتی موجب ابراز همدردی و احساس غم در بین حضار در مجلس ترحیم میشود.

دشتی خوانی و مداحی ترحیم بانی در اردستان توسط مداح ترحیم باید در گوشه های مختلف درآمد، چوپانی،دیلمان و حاجیانی خوانده شود تا بااجرای آن و همچنین فراز و فرود های متفاوت صدا باعث تاثیر بیشتر و جلب نظر بهتر صاحبان عزا و مستمعین گردد.

دشتی خوانی و مداحی ترحیم بانی در اردستان باید با لحجه و گویش ویژه ی خود اجرا شود و تحریر های مناسب در صدای مداح و حتی افزودن کلمات مناسب به متن شعر بر حسن اجرای مداح می افزاید.

اردستان کجاست؟ اردستان شهری تاریخی در استان اصفهان است که در 152 کیلومتری شمال شرق شهر اصفهان قرار دارد. مساحت این شهر حدود ۱۱.۵۹۱ کیلومتر مربع است. گردشگران زیادی سالانه برای بازدید از جاذبه‌های تاریخی به این شهر سفر می‌کنند؛ اگر شما هم به تماشای آثار تاریخی به جا مانده از گذشته‌های دور علاقه دارید، اردستان می‌تواند مقصد مناسبی برای شما باشد. برای آشنایی بیشتر با جاذبه‌ها، فرهنگ و تاریخچه این شهر ادامه این مقاله را از دست ندهید. تاریخچه اردستان بنابر روایات به دست آمده کلمه‌ی اردستان از دو بخش «ارد» یعنی مرد خشمگين و «ستان» به معنی مكان، تشکیل شده است؛ بنابراین معنی اردستان یعنی سرزمین مردان خشمگین و البته غیور. برخی دیگر این شهر را به پدر پهلوان رستم، یعنی سام نسبت می‌دهند و معنی اردستان را تحریف شده کلمه‌ی «ارگ‌دستان» و سپس «ارگستان» می‌دانند. شهر اردستان در دوران اشکانیان، پایتخت اردوان چهارم بوده است. بنیان‌گذار پادشاهی ساسانی یعنی اردشیر اول، آتشکده‌ای برای زرتشتیان اردستان بنا کرد. اردستان در دوران آل بویه مرکز فرمانروایی حاکم دیلمانان بوده و در دوران صفوی نیز از شهرهای مهم و آباد کشور شناخته می‌شد. مردم اردستان در طول تاریخ به شجاعت و غیرت شناخته می‌شدند و در برابر کشتار افغان‌ها نیز مقاومت و پایداری زیادی نشان دادند. در دوران حکومت ناصرالدین شاه اردستان از جایگاه خوب و آرامی برخوردار بود اما پس از کشته شدن او ناامن شد. فرهنگ و آداب و رسوم اردستان فرهنگ، آداب و رسوم، زبان و حتی اخلاق مردم اردستان، نشانه اصیل بودن آن‌هاست. اردستانی‌ها نژاد ایرانی و آریایی اصیل دارند و زبان آن‌ها نیز اوستایی است. زبان اوستایی، از سال‌های خیلی دور در این شهر به جای مانده و منشعبی از زبان فارسی قدیم است. اردستانی‌ها در گویش محلی خود به اردستان ارسون، اردستون اسوم و اسون می‌گویند. همانطور که گفتیم مردم اردستان به غیور بودن مشهورند، آن‌ها مردمانی زحمت‌کش، بردبار، سنت‌گرا و پایبند به اصول اخلاقی هستند. مسافرانی که به این شهر سفر می‌کنند می‌گویند که مردم این شهر همگی بر روی پای خود می‌ایستند و به هیچکس متکی نیستند، حتی اگر درآمد آن‌ها به اندازه نیازهای زندگی‌شان نباشد، قانع هستند و ترجیح می‌دهند نان عرق جبین خود را بخورند. آن‌ها هرگز از هیچ مسئولیتی شانه خالی نمی‌کنند. رسم جالبی در این شهر وجود دارد که طبق آن به شغال جگر یا هرچیز دیگری باج می‌دهند تا باغ‌هایشان از آسیب در امان باشد. بسیاری از اصطلاحات و یا اعتقادات ایرانیان از مردم اردستان سرچشمه می‌گیرد که چند نمونه از آن‌ها را ذکر می‌کنیم: آب خوش از گلویش پایین نرفت، اجاق کوراز دماغ فیل افتاده ، الم شنگه راه انداختن ، شلم شوروا اگر کف دست کسی بخارد، پول به او می‌رسد اگر یک لنگه کفش روی دیگری سوار شود، صاحب کفش به مسافرت می‌رود اگر کسی آب روی گربه یا سگ بپاشد دستش زگیل می‌زند

شهرها و روستاهای اردستان ‌اردستان که تابع استان اصفهان است، خود پنج دهستان دارد که هرکدام شامل روستاها و مزارع هستند. روستای مهاباد، بغم، کچومثقال، تلک‌آباد و نیستان پنج مرکز اصلی روستاهای این شهر هستند. مهاباد اردستان خود دارای جاذبه‌ها و مکان‌های دیدنی بسیاری است که پیشنهاد می‌کنیم اگر در سفر خود وقت اضافه داشتید، حتما از مکان‌های دیدنی مهاباد نیز دیدن کنید. اقتصاد اردستان اردستان معادنی از گونه عالی منگنز دارد که به دلیل ناخالصی بسیار ناچیز، ارزشمند است؛ به همین دلیل بخشی از اقتصاد اردستان توسط معادن منگنز آن تامین می‌شود. کشاورزی در این منطقه بیشتر به صورت دیمی رواج دارد. برخی از مردم اردستان به دامداری، باغداری و تولید صنایع دستی نیز مشغول‌ هستند. وجود شرکت‌های تعاونی و تولیدی فرش دستباف و همچنین شرکت تعاونی فولاد کویر در این شهر برای بسیاری از ساکنان منطقه اشتغال‌زایی کرده است. وجود آثار تاریخی فراوان در اقتصاد اردستان نیز بی‌تاثیر نیست، زیرا باعث افزایش حضور گردشگران و همچنین درآمدزایی بسیاری از افراد می‌شود. شغل‌هایی مانند تولید صنایع دستی، ساخت و اجاره اقامتگاه در اردستان از حضور گردشگران در این منطقه سرچشمه می‌گیرد.

مسجد جامع اردستان مسجد جامع اردستان از معماری خاص و بی‌نظیری برخوردار است، به طوری که وقتی در فضای آن قرار می‌گیرید حس‌وحال مثبت آن را در بند بند وجودتان حس می‌کنید. معماری این مسجد شباهت زیادی با مسجد جامع اصفهان دارد و هردو از سبک رازی پیروی می‌کنند. این مکان در گذشته آتشکده زرتشتیان اردستان بوده و پس از پیدایش اسلام در اردستان آن را تبدیل به مسجد کردند. جالب است بدانید این مسجد، اولین مسجد دوطبقه در تاریخ اسلام است. قنات مون در گذشته قنات‌ها در مناطق کویری بنا می‌شدند تا آب چشمه را به مناطق مختلف انتقال دهند. دلیل احداث قنات‌ها در زیر خاک این است  که آب آن‌ها بر اثر تبخیر از بین نرود. اکثر قنات‌های ساخته شده از زمان‌های گذشته تا کنون خشک شده‌اند، اما قنات مون همچنان پرآب و جاری است. عمر این قنات به دوران اشکانیان و ساسانیان بازمیگردد و عمق چاه مادر آن به 30 متر می‌رسد. این شاهکار ایرانیان در گذشته و بدون هیچ امکاناتی ساخته شده و واقعا تحسین برانگیز است! هنگام بازدید از این اثر تاریخی، حتما از آب خوش طعم و شیرین آن بنوشید و لذت ببرید. آتشکده مهراردشیر اردستان یکی از آتشکده‌های زرتشتیان اردستان، آتشکده مهراردشیر است که قدمت آن به دوران ساسانیان برمی‌گردد. متاسفانه این آتشکده طی سال‌های طولانی بدون مراقبت و بازسازی رها شده است؛ شاید دلیل این امر محل قرارگیری آن است. برای رسیدن به آتشکده مهراردشیر باید مسیری طولانی را پیاده‌روی کنید تا به ارتفاعات برسید، اما پس از رسیدن به آن به چشم‌انداز زیبایی از شهر برمی‌خورید که تماشای آن لذت‌بخش است.

کاخ سرخان آباد اردستان

قدمت این کاخ زیبا به دوران قاجار و ناصرالدین شاه بازمی‌گردد. معماری منحصربه‌فرد و تماشایی کاخ سرخان آباد شما را وادار می‌کند تا هنگام سفر به اردستان، بازدید از این مکان را در اولویت خود قرار دهید. هنگام ورود به حیاط باصفای این کاخ، یک استخر آب بزرگ به چشم می‌خورد که اطراف آن با گلدان‌های سفالی قدیمی تزئین شده و زیبایی چشمگیری به آن بخشیده است. تزئینات تجملاتی این کاخ مبنی بر این است که ساکنین آن در گذشته جزو طبقه اشرافی جامعه بوده‌اند. معماری کاخ سرخان آباد اردستان شباهت زیادی به چهل‌ستون اصفهان دارد.

لینک کوتاه
https://navayedelha.com /?p=1753

37 نوشته

دیدگاه ها بسته شده اند.

دیدگاه ها بسته شده اند.